Jeg vokste opp på ei frakteskute til jeg ble 14 år. Så kom ungdomstid og andre interesser. Pappa døde, men først 25 år senere åpnet jeg hans loggbøker fra kystfarten. Det ble inspirasjon til å lage filmer om kystkultur. Nå har vi laget 4 filmer. Jeg og 300 kollegaer. Les mer og klikk for å se filmene

"Fornemmelse" (innspilt 2009-2010. Premiere 2011). Om kystskipper "Peder" (Robert Rustad Amundsen) og hans kystliv i perioden 1927-1949. Faksjonsfilm basert på dagbøker inndiktet i tidsrikte hendelser i et Norge før oljen.
Se filmen

"Motstand" (innspilt 2012. Premiere 2014). Vi følger kystskipper "Peder" gjennom andre verdenskrig. Vi møter ting som nå er glemt; rikstelefon, nærbutikk og et Norge uten bredband, mobiltelefon, flyktningetransport over Skagerrak.
Se filmen 


"Starheim"  (Espen Frøstrup) (innspilt 2013-2014. Premiere 2015).  Odd Kjeld Starheims spektakulære skipskapringer under andre verdenskrig ble dysset ned da det til slutt gikk galt. Hadde Starheim og hans 40 norske soldater - i norske uniformer - på jakt og flukt gjennom Sør-vest-landet fått fullført sin operasjon ville både Oslo-gjengen og Tungtvannsaksjonen bleknet. Men Starheim strøk med - og kunne ikke fortelle sin historie. Den ble hemmeligstemplet.
Se filmen

"Kristina 1813" (innspilt 2017. Premiere 2018).  "Guttebokforfatteren" Einar Spang (1882-1936) skrev 22 bøker i perioden 1914-1936. I en tid uten TV og delvis radio ble den kø foran bokhandleren når ei ny Spang-bok ble lansert i Norge.  Vi følger jentehelten "Kristina" (Sofie Grendstad Takvam) som løper med verdipost og brev mellom Mandal og Kristiansand under Napoleonskrigen - eller Kapertiden som vi kaller den på Sørlandet. Kristina kaprer en engelsk kaperkutter.
Se filmen

Alle fire filmene er nå tilgjengelig på vimeo (sjekk lenkene).
Fornemmelse har subtitles på engelsk, nederlandsk, spansk, tysk, fransk og norsk. De øvrige er tekstet til engelsk og norsk.

Takk til alle statister, crew, skuespillere og andre som har bidratt med historier, bilder, fakta